dinsdag 10 juli 2012

'Twilight'-fan doodgereden op weg naar Comic-Con


Archiefbeeld . (c) ap.

Een ‘Twilight’-fan is vanmorgen omgekomen bij een ongeval in het Amerikaanse San Diego. De veertigjarige vrouw, die al twee dagen aan het Convention Center kampeerde om haar idolen te ontmoeten, werd vlak voor het gebouw doodgereden toen ze de straat wilde oversteken.

De vrouw werd om half tien vanmorgen met een zware hoofdwonde naar het Mercy Hospital afgevoerd, waar ze even later overleed. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, al heeft de politie ondertussen bekendgemaakt dat het om een veertigjarige vrouw gaat.

Verschillende kampeerders gaven aan dat de vrouw op zondag haar tent had opgeslagen voor het Convention Center, waar van 12 tot 15 juli Comic-Con plaatsvindt. De vrouw was naar San Diego gereisd om de cast van ‘Twilight’ te ontmoeten.

Verschillende Twitteraars identificeerden de vrouw als ‘Gisela’, maar de politie moet de identiteit van het slachtoffer nog bevestigen.

‘Twihards’, zoals de fans van de succesvolle filmreeks zichtzelf noemen, verpreiden het nieuws over het noodlottige ongeval via de hashtag #RIPTwiFanG.

De fans zamelen bovendien geld in voor een herdenkingsplechtigheid. “Het mooie aan onze fanclub is dat wij een heel hechte kliek zijn. Het is één grote familie”, vertelt Sharon Lottes die tot het groepje kampeerders behoort. “De rijen die je (voor het Convention Center, nvdr) ziet, vormen een soort familie. Dit is waar je nieuwe familieleden leert kennen.”

De kampeerders laten weten dat ze overmand zijn door verdriet.


Ik, als beheerder van deze groep betuig mijn medeleven aan de  familie,vrienden, kennissen... van de overledene.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten