Vleeskleurige string

Het aftellen naar de première duurde voor veel fans ondraaglijk lang. Gelukkig lekten er op het internet 'per ongeluk' al eens een paar filmbeelden uit. Enkele sexy foto's van een halfnaakte Robert Pattinson en Kristen Stewart (ook in het echte leven een koppel) tijdens een romantische scène in de met maanlicht overgoten zee zwengelden de hype alleen maar aan. Ook de acteurs deden de voorbije weken hun duit in het zakje, want natuurlijk stelden alle journalisten vragen over dé beruchte seksscène. En dus vertelde Robert ook ons drie weken geleden in Brussel braaf hoe het was om zo'n pikante scène te spelen, en dat hij een veel te kleine vleeskleurige string moest dragen.

Veel hype vooraf dus, maar in de montagekamer is blijkbaar het een en het ander gesneuveld. Het gaat er inderdaad hevig aan toe op de huwelijksnacht van Bella en Edward, maar veel krijgt de kijker daar niet van te zien. Een beetje geknuffel, een blote schouder, en that's all, folks. Verder houden Bella en Edward zich tijdens hun wittebroodsweken vooral bezig met... schaken. Het mag bijna een wonder heten dat Bella zwanger geraakt.

Flink geknipt

Het ziet er naar uit dat de studiobazen flink laten knippen hebben in de bewuste scène om in Amerika slechts het PG13-label te krijgen. Zo'n label betekent dat de film 'materiaal bevat dat voor kinderen onder de 13 jaar minder geschikt is', maar heeft verder weinig gevolgen. Een stap verder was een R-rating geweest, die jongeren onder de 17 verplicht vergezeld te worden door een ouder. Wat met het oog op het bakvispubliek een ramp geweest zou zijn.

De keuze was dus vlug gemaakt om de schaar te zetten in de bedcapriolen van Bella en Edward. Teleurgestelde Twilight-fans kijken ongetwijfeld al verlangend uit naar de dvd met een 'special extended edition' om hun tanden in te zetten.