zaterdag 26 mei 2012

Gerucht: Robert Pattinson in The Hunger Games 2


 

Van de ene tienerhype naar de andere? Na vampier Edward in Twilight, zou Robert Pattinson benaderd zijn voor een rol in het vervolg op ‘The Hunger Games’ (‘Catching Fire’). Officieel is dat bijlange na nog niet: de filmmaatschappij Lion’s Gate weigert enige castinggeruchten te ontkennen, bevestigen of becommentariëren.

Robert zou gevraagd zin voor de rol van Finnick Odair, een knappe Hunger Games-winnaar uit district 4. Hij speelt een sleutelrol in het middelste deel van de trilogie, en raakt bevriend met Katniss, (gedeelte) winnares uit district 12.

Tussen gerucht en bevestiging is vaak een lange weg af te leggen, vooral in de filmwereld. Dat Lionsgate R-Patz wil, betekent niet dat ze hem ook te pakken krijgen. Misschien is de acteur toe aan rust, serieuze rollen of past het niet in zijn schema… .

Filmkenners doen het gerucht alvast af als ‘erg onwaarschijnlijk’: Robert is eindelijk vrij van de Twilight-reeks, waarom zou hij zich in een nieuwe, zij het kortere, franchise storten? Eén link evenwel: deel 2 van ‘The Hunger Games’ wordt geregisseerd door Francis Lawrence, en de twee werkten al samen aan ‘Water for Elephants’.
‘Catching Fire’ begint te filmen in de herfst en wordt gereleased in november 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten