woensdag 28 december 2011

Gefopt: Taylor Lautner is geen homo

© photo news
Taylor Lautner: Out & Proud. “De geruchten beu, heeft Taylor Lautner beslist om uit de kast te komen. ‘Ik voel me bevrijd en ben gelukkiger dan ooit’”. Dat staat in vette letters te lezen op een cover van het showbizztijdschrift People. Of tenminste: zo lijkt het want de cover is fake. Toch trapten er genoeg mensen in om op Twitter een tsunami aan teleurgestelde tweets van meisjes teweeg brengen. Zelfs enkele celebs retweeten het bericht, onder wie Russell Simmons.


©Photo news

Het is begrijpelijk dat mensen in de slechte grap trapten. De cover lijkt als twee druppels water op een echte People-cover, tot het lettertype en de toon toe. Bovendien ‘citeren’ ze Taylor, wat het allemaal nog echter doet lijken.

Opvallend: geen kritische geluiden
Op Twitter regende het meteen ‘Oh My Gods’ en ‘Oooohs Nooo’s’ en uitspraken als ‘Het zijn altijd de knappe die homo zijn’. Het is opvallend hoe weinig mensen de claim in twijfel trokken, al had het misbruik van een bekend tijdschrift daar vast iets mee te maken.
Zo ook Russell Simmons, die er snel bij was om Taylor via Twitter te feliciteren met zijn moed en dapperheid.” De ster kreeg het al gauw door, en tweette “Ben erg teleurgesteld dat mensen grappen maken over iemands seksualiteit. Laat Taylor zijn wie hij wil zijn.”
Gossip Cop, een site die alle valse roddels zo snel mogelijk wil ontmaskeren, was het slimst: zij belden gewoon naar People zelf die officieel bevestigden dat de cover 100 procent vals is. Een bericht dat opvallend minder snel verspreidde dan de valse roddel…

Vele homovrienden
Taylor Lautner is een van de acteurs uit de Twilight-films. Hij speelt weerwolf Jake, en moest daarvoor opvallend vaak zijn T-shirt uitdoen, wat hem veel vrouwelijke fans opleverde. Net als Harry Potter-ster Daniel Radcliffe voelt Taylor zich op zijn gemak bij homo’s en heeft hij zelf homoseksuele vrienden. “Ze weten wel dat ik homo ben”, zie hij daarover. In het verleden had de tienerster een relatie met zangeres en naamgenote Taylor Swift.

Een hele reeks slachtoffers
Taylor is niet de enige die een ‘valse outing’ krijgt. Ook Gossip Girl-acteur Chace Crawford moest er al aan geloven, onder meer door zijn close vriendschap met collega Ed Westwick, net als Scrub-acteur Zach Braff, Tom Cruise en Kristen Stewart. Het Huffington Post maakte een lijstje van 16 celebs die al te maken kregen met dergelijke geruchten. (edp)

Bron: hln.be

Ja... Ook deze groep trapte in de grap... (De cover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten