De geruchten over een verzoening deden al even de ronde, maar nu lijkt de zaak beklonken. De Twilight -sterren waren woensdag intiem in de tuin van de 22-jarige Kristen Stewart. Nadat de actrice een duik in het zwembad had genomen, pakte ze Robert Pattinson (26) stevig beet. De knuffel werd meteen een kus, de paparazzo tussen de struiken had het maar in te blikken. Vorige week al werd het stel gespot aan een discotheek, maar ze zijn sindsdien nog niet ‘officieel’ samen in het openbaar verschenen.
Kassa kassa
De 66-jarige ondernemer en miljardair Donald Trump deed meteen zijn zegje over de verzoening. ‘Robert, ik krijg veel tegenwind omdat ik zeg dat je Kristen moet dumpen, maar ik weet dat ik gelijk heb’, twitterde hij. En even later: ‘Ze bedroog hem als een hond en ze zal het opnieuw doen. Wacht maar af. Hij kan beter krijgen.’
Pattinson en Stewart leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de Twilight -vampierenfilms. Hun personages kregen een relatie en ook in het echte leven sloeg de vonk over, tot groot genoegen van de fans die smulden van de romance. En van de filmstudio, die door het sprookje de kassa luider hoorde rinkelen.
Eind juli kwam een kink in de kabel. Stewart en de getrouwde regisseur Rupert Sanders (41), die elkaar leerden kennen tijdens de opnames van Snow White & the huntsman , waren heel close tijdens een geheim afspraakje in Los Angeles. De twee waren te zien in een innige omhelzing en even later werd er gekust en geknuffeld in de wagen van Stewart.
De beelden gingen de wereld rond en de fans schreeuwden moord en brand. Posters werden huilend verscheurd en er werd opgeroepen tot een boycot van alle films waarin Stewart meespeelt. Stewart moest door het stof om haar spijt te betuigen, maar het kwaad was geschied: Pattinson trok de deur van hun liefdesnestje in Los Angeles achter zich dicht.
Eind september leek het tij gekeerd. De twee hadden ingezien dat ze toch niet zonder elkaar kunnen. Of niet? ‘Een schijnmanoeuvre om het liefdesverhaal van Edward en Bella, hun personages in de Twilight -films, toch nog geloofwaardig te maken’, klonk het her en der. Een tour de force van de filmmaatschappij dus, om de laatste film te redden die midden november in de bioscoop komt. Die theorie lijkt nu getackeld.
Intussen zijn de voorbereidingen begonnen voor een vervolg op Snow White & the huntsman , een spin-off rond het personage van de jager. Sanders zou de film opnieuw regisseren, maar voor Stewart zou er geen plaats zijn. Daar zit het ultimatum van Sanders’ vrouw ongetwijfeld voor iets tussen: zij wil hem een tweede kans geven, maar dan mag hij geen film meer regisseren waarin Stewart meespeelt. Al zou Stewart naar verluidt ook te veel geld vragen voor haar rol.